יש אפשרות לקצר את העבודה על ידי שימוש בבצק פריך מתוק מוכן או פאי מוכן ואז עוקפים על שלב הכנת בסיס הפאי
הכנת בסיס הפאי
מערבבים את כל רכיבי הבצק במיקסר עם אביזר ערבוב בצורת K או עם וו לישה או ביד עד לקבלת בצק פירורי
ממשיכים את הלישה ביד עוד קצת עד שהוא מתגבש לבצק אחיד
לא ללוש יותר מידי זה הורס את הפריכות
עוטפים את הבצק ומכניסים לקירור לחצי שעה
מרדדים את הבצק על נייר אפייה
משמנים תבנית פאי עגולה קוטר 26 ס"מ
מניחים את הבצק על התבנית מוציאים בעדינות את הנייר אפייה
ומצמידים את הבצק יפה לדפנות אחרי שהכול מסודר לוקחים את המערוך ומעבירים על התבנית כך שכל הקצוות המיותרים יחתכו
מחוררים את הבצק עם מזלג ומעבירים את התבנית למקפיא לחצי שעה אם ממהרים אפשר לוותר על ההקפאה
לאחר ההקפאה לוקחים נייר אפיה פורשים על הפאי ומעליו מניחים חומוס לא מבושל כך שיכסה את כל פנים הפאי – החומוס נועד לתת משקולת על הבצק כדי שלא יתפח, לאחר האפייה תוכלו לשמור את גרגירי החומוס לשימוש חוזר כמשקולת על בצק
אופים את הפאי כך במשך 15 דקות
לאחר 25 דקות מוצאים את התבנית מהתנור את גרגירי החומוס ואת הנייר אפייה וממשיכים לשלב הבא
הכנת מלית הגבינה
מערבבים את כל רכיבי המלית בקערה לתערובת אחידה
ממלאים את הפאי עם המלית מזיזים את התבנית מצד לצד כך המלית תתישר לצורה אחידה על כל הפאי
ואופים שוב למשך 20 דקות עד שהתערובת רוטטת במרכז ואפויה בצדדים
הכנת הציפוי
שמים בכלי שמתאים למקרוגל את רכיבי הציפוי וממסים במקרוגל בפולסים ( כל 15 שניות מוציאים ומערבבים) עד לתערובת חלקה
יוצקים את הגנאש על הפאי בזהירות מרימים את התבנית ביד ומטים אותה לצדדים כך שהגנאש יכסה את הפאי בשכבה אחידה (לא לשטח עם כף זה משאיר סימן ולא יוצא חלק)
מקררים את הפאי להתייצבות הגנאש
אם מקפיאים צריך להוציא מהמקפיא כחצי שעה לפני ההגשה